onsdag den 7. marts 2012

Leonardo da Vinci



Leonardo da Vincis evighedsmaskine
Problemformulering:
Hvad var formålet med evighedsmaskinen,
 hvordan så samtiden på det,
og på baggrund af hvad skyldes forkastningen af evighedsmaskinen?
                                                          Problemstillinger:
Hvordan var de naturvidenskabelige forhold under renæssancen i Italien?
Hvem var Leonardo da Vinci?
Hvordan fungerede evighedsmaskinen?
Hvordan så folk på Leonardo da Vinci og hans opfindelse?

Renæssancen i Italien indenfor naturvidenskab.
Renæssancen startede internationalt i ca. 1550 og varede til ca. 1700. Men hvis man går helt tilbage til begyndelsen af renæssancen havde den sit udspring i Firenze omkring 1420. De genlevede antikkens arkitektur med søjler, udsmykning, især facadeudsmykning og andre klassiske elementer. Der kom igen meget klare, rene og rette linjer f.eks. stejle taghældninger. Man genbrugte delvist gotiske elementer, men så vidt muligt ombyggede man husene til den nye renæssance stil, slotte, borge og kirkerne. De almindelige huse til borgerne blev ikke i højere grad bygget om. Det almene folk mærkede, hvordan det skiftede i religionen. Den religiøse styring blev mindre og mindre og fornuften og rationaliteten tog over. Individet blev sat i centrum, og kunstnerne havde mere frihed. Der vil dog stadig ses religiøse tegn i kunsten fra renæssancen. Den naturvidenskabelige tankegang ændrede sig drastisk i denne periode. Man ville have oplysninger i stedet for religion. Religion havde indtil videre været standart løsningen og begrundelsen. Man begyndte at oversætte gamle lærer bøger, for at blive inspireret af ældre tid. Interessen for at inddrage egen erfaring og praktisk arbejde fra håndværk, søfart, krigskunst og minedrift blev meget større. Og man udviklede helt ny medicin og kemi som inspirerede senere videnskabsmænd som Tycho Brahe, William Gilbert og Newton.
Leonardo da Vinci
Leonardo Da Vinci blev født i en lille landsby i Italien ved navn Vinci i 1452. Han er døbt efter sin far: Piero Da Vinci. Leonardos fulde navn er: Leonardo Di Ser Piero Da Vinci. Ham og hans fader flyttede til Firenze i 1469. Leonardo Da Vinci voksede op til at blive en meget fascinerende mand med mange forunderlige projekter. Man kan roligt sige at han var et sandt multitalent. Udover at være maler, som er det han er allermest kendt for, var han billedhugger, arkitekt, ingeniør, opfinder, forsker, anatom og en masse andet.
har bidraget med en masse ting til den verden vi kender i dag. Han har bl.a. opfundet grundidéerne til helikopteren, faldskærmen, ingeniørredskaber osv. Og ud over disse ting så var han også meget fremme inden for krigsmaskiner. Det er bl.a. Leonardo der har skitseret og udtænkt maskinpistolen og tanken. 
Man kan klart klassificere Leonardo som et renæssancemenneske. Han var selvstændig og selvtænkende. Desuden var han vegetar som man ikke så særlig tit i renæssancen. Citat fra Leonardo Da Vinci: ”Jeg har fra min tidligste ungdom afsvoret brugen af kød, og der vil komme en dag, da menneskene vil dømme drabet af et dyr på samme måde, som de i dag dømmer drab af et menneske. Og den tid vil komme, da vi vil fordømme spisning af dyr, som vi i dag fordømmer spisning af vore medmennesker, menneskeæderiet.
METODE:
Man kan ikke klassificere Leonardo Da Vincis fremgangsmåde under en speciel metode vi kender i dag, da man brugte andre former for metoder dengang. Vi går ud fra at han observerede noget, opstillede en hypotese, lavede et forsøg der enten beviste eller modbeviste det og kunne ud fra det fremskrive en konklusion.
Evighedsmaskinen



Folks syn Leonardo da Vinci og hans opfindelse
Dengang blev hans opfindelse ikke offentliggjort, derfor kendte folk ikke til hans opfindelse. Men i dag er mange af hans ideer og tegninger et forbillede for vores moderne teknologi. Han var begrænset pga. tidens teknologiske udvikling. Han havde mange gode ideer, men var ikke i stad til at udføre dem til det ønskede mål. Man har mange gange gennem tiden prøvet at udføre hans evighedsmaskine, men det er heller aldrig lykkes.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.